UHV prijenosna kula - prenosna linija snage visokog napona

- Oct 12, 2018 -

380 metara, u Zhoushan-u je sagrađen najviši toranj najvišeg svjetskog tornja za prenos snage. Kulminacija znači da će električna mreža Zhoushan biti nadograđena sa elektroenergetske mreže od 220 kV do 500 kV, a prenosni kapacitet otočne elektroenergetske mreže će biti značajno poboljšan, što će zadovoljiti buduću potražnju projekata prerade, skladištenja i transporta nafte na Zhoushan Islands New Oblast, provincija Zhejiang.


Novinari na licu mesta, na posebnom sedištu pod podizanjem držača ruke sa dvostrukom rukom, podignut krovni ram na 380 metara nadmorske visine polako je stigao na određenu poziciju. Građevinsko osoblje stoji u vješaličkoj korpi od 0,4 kvadratna metra za pričvršćivanje vijaka materijala, a u bliskoj saradnji sa nosiocem, greška pomeranja priključka materijalnog tornja se kontroliše na 0,1 mm.


Peng Lixin, izvršni direktor Xihumenovog odjela za izgradnju dugog raspona i visokogradnje, izjavio je da je građevinski tim prije završio građevinske zadatke od 370 m Zhoushan prijenosnog tornja i 296 m južnoameričkog prijenosnog tornja, te nagomilali bogato iskustvo za ovo projekat. Prijavljeno je da se kula nalazi na ostrvu Jintang i ostrvu Cezi, Zhoushan, ukupne visine 380 metara i rasponu od 2656 metara. Postavio je niz svetskih rekorda o visini, ukupnoj težini, otvaranju osnove i veličini glavnog tornja prenosnog tornja.


Velika kula zapadne kapije je važan deo projekta interkonekcije od 500 tona u Zhoushan-u. Projekat, koji je započeo izgradnju 28. decembra 2016. godine, sastoji se od 16 podprojekta, 2 nove 500 kV trafostanice i 3 miliona KVA postrojenja, sa ukupnom ulagom od 4.62 milijarde juana.


Novi dio novog područja Zhoushan Archipelago je prvi arhipelag New Area u Kini. Zhoushan 500 kV međusobno povezani projekt prenosa i transformacije energije povezuje Ningbo i Zhoushan pomoću tehnologije za prenos snage okeana. Ispuniti će prazninu 500 kV mrežne strukture u novoj oblasti Zhoushan Archipelago i obezbediti energetsku garanciju za njen razvoj.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Hibridna rešetkasta kula
  • Samopodešavajuća jarbol
  • Antenski toranj
  • Signalni pol
  • Struktura signala železnice
  • Čelična ograda