Solarna tehnologija se koristi u oblasti transporta

- Dec 19, 2017 -

Sa razvojem nauke i tehnologije, tehnologija solarne energije nastavlja da se poboljšava, u bliskoj budućnosti ćete pronaći da više ne morate da idete na benzinsku pumpu i probleme sa gasom. Vrlo apsurdno? Ne, ovaj san uskoro dolazi.

Solarni automobil

Možda ste već odavno čuli za solarne automobile, da, prošlo je mnogo godina za istraživanje i razvoj u tehnologiji, a ne daleko od momenta uspeha. Većina trenutnih solarnih automobila, dizajn je dizajniran za takmičenje na solarnom automobilu. Glavna prepreka za dobijanje solarne automobile prosječnim potrošačima je što i dalje zahtijevaju ogromne površine za solarne ploče. To je takođe dovelo do toga da dizajn automobila može promijeniti vaše razumevanje automobila, bilo od spolja ili iznutra, postojaće velika razlika;

2. Solarni avioni

Istraživanje i razvoj solarnih zrakoplova još nije uključivao čovječe ili cilj je da posadi, ali tehnologija nije ispunila zahtjeve. Ranije je Sunshine Power solarni pogon uspešno prošao Sjedinjene Države da testiraju pogon većih putnih ciljeva za 2015. godinu, kada će postati prvi avion na solarno pogon koji plovi po celom svetu. Trenutno Sunshine Power je u stanju da polije i potpuno sleti na svojoj brzini od 64 km / h sa maksimalnom nadmorska visinom od 11.887 metara. Ovaj zapis je bio vrlo šokantan; Osim toga, pored Sunshine Power-a, uspjeli su i solarni helikopteri, ali i dokazati da je profesionalni nivo dizajna solarne energije ušao u polje DIY.

3. Solarni voz

Prvi voz u Evropi koji se u potpunosti oslanja na svoje solarne panele je mađarski voz Vili. Maksimalna brzina ovog voza je oko 24 km / h, što znači da to nije idealno prevozno sredstvo, ali je pogodnije za razgledanje. Trenutno postoje turisti na scenskom putu u blizini Budimpešte.

4. Međunarodna svemirska stanica

Svako možda više nije upoznat sa ovim terminom, od dizajna solarne energije, najsnažnije primjene ovoga. Međunarodna svemirska stanica je besmrtni pokret u inženjeringu, sva njegova električna energija dolazi od solarne energije. Opremljen je osam solarnih ćelija, od kojih svaka pokriva skoro 33.000 solarnih ćelija. Ove solarne ćelije su dvostrane, pa sakupljaju energiju iz sunčeve svetlosti i reflektovane svetlosti Zemlje. Ovo takođe u potpunosti garantuje energetske resurse ISS-a.

Istraživanje i razvoj nove solarne energije predstavljaju koristi za ceo svet. Ako ovo istraživanje i razvoj mogu biti uspješni, resursi koji su sačuvani za zemlju su nepoznati svake godine. Osim toga, zaštita životne sredine je takođe velika pomoć. Mislim da će upotreba solarne energije u transportu biti uspešna u bliskoj budućnosti.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Prenosne kule visokog napona
  • Prenosni toranj
  • Kamuflažni toranj
  • Krovni vrh nosača
  • Mobilni Radio čelični toranj
  • Ulica Stupić