Kineska UHV komercijalna operacija objavila tri signala

- Dec 19, 2017 -

Signal jedan: promjene u transportu energije: prenos i prenos uglja

UHV elektroenergetska mreža povećava napon prenosa, kako bi se postigao prenos snage velikog kapaciteta na velike udaljenosti, to je živa metafora za prenos električne energije "autoput". Zbog visokih tehničkih rizika, velike kapitalne investicije i bez presedana presedana u stranim zemljama, izgradnja UHV elektroenergetskih mreža oduvek je bila predmet kontroverze. Suština debate je "transport uglja ili prenos električne energije".

"Uljni kamen za proizvodnju struje u blizini, a zatim ga šalje putem UHV mrežnih mreža.Ustanak postojećeg prevoza uglja na daljinu koristi se za direktno slanje struje na postrojenje Hang Hau, što će biti velika promjena u raspodjeli energetskih resursa u Kina nakon puštanja UHV u rad. "

Signal dva: "velika elektroenergetska" era dolazi

U poređenju sa postojećim električnim mrežama Kine na severoistoku, severu, severozapadu, istoku, centralnoj i južnoj Kini, energetske mreže UHV-a su nadimke "velike električne mreže" zbog realizacije prenosa snage na većem geografskom području.

Monopol tehnologije je jednom napravio izgradnju "velikih energetskih mreža" široko kritikovan. "Mreže imaju prirodne monopolske karakteristike slične onima u mrežama kao što su željeznice, a prirodni monopolski atributi grida postoje objektivno, bez obzira na UHV projekat."

Signal 3: "Kreiran u Kini" ušao je u međunarodnu arenu

Samo ambiciozni ciljevi nisu dovoljni za izgradnju najsloženijih i najsavremenijih elektroenergetskih mreža ovog svijeta, podrška tehničke opreme postala je ključ uspeha UHV izgradnje elektroenergetske mreže.

"U ovom projektu koji predstavlja najviši nivo tehnologije prenosa i distribucije u svijetu, savladali smo osnovnu tehnologiju UHV-a, a sva oprema je napravljena u Kini, a niko se ne uvozi iz inostranstva."


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Električni stub
  • Telekomunikacioni toranj
  • Ground Based Tower
  • Guided Mast
  • Mobilni Radio čelični toranj
  • Camera Pole