Postoje četiri nedostatka u proizvodnji energije vjetra

- Dec 19, 2017 -

Prema podacima kompanije za dizajn električne energije, u našoj zemlji, vjetroenergetska industrija se u posljednjih nekoliko godina brzo razvila i povećava se godišnji kapacitet proizvodnje vjetroelektrana. Od kraja prošle godine, instalirani kapacitet vjetroelektrane dostigao je 75 miliona kilovata i postao prvi na svijetu. Većina zemalja instalirala je vjetroelektranu.

Međutim, razvoj vetroenergetske industrije, ali i neki problemi, sa najvećim instaliranim kapacitetom vjetroelektrane u prvoj zemlji, smanjenje vjetroelektrane je prvi veliki. U 2011. godini količina odbačene električne energije iznosila je 10 milijardi kilovat sati, a količina odbačene električne energije u 2012. godini iznosila je 20 milijardi kilovat-sati. Ako koristite ugalj za proizvodnju struje, potrošili biste oko 6 miliona tona uglja. Ova brojka je veoma alarmantna, uzrokujući ozbiljno trošenje resursa.

Što se tiče razvoja vetroenergetske industrije u Kini trenutno, u budućnosti se mogu naći četiri prepreke u razvoju vjetroelektrane. Ovo su planirani energetski sistem koji nije glatko, mehanizam cena je nerazuman, energija vjetra je neravnomjerno raspoređena i planiranje elektroenergetskih mreža je neadekvatno. Ovi problemi su takođe očigledni i hitna potreba za rešavanjem problema.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • Prenosne kule visokog napona
  • Ekstra visoku naponsku transmisiju
  • Steel Pipe Tower
  • Camera Pole
  • Solarni držač za montiranje panela
  • Priključni vijak